Елрохир

Той и Еладан били братя близнаци и синове на Елронд, родени в началото на Третата епоха. И двамата братя били с черни коси и сиви очи и малцина можели да ги различат един от друг.

През 2533 от Третата епоха, те се сражавали срещу орки заедно с Араторн II, предводител на дунеданците по това време. Оркска стрела пронизала Араторн в окото и го убила, оставяйки невръстния му син без баща. Това бил Арагорн, който бил отгледан от Елронд и който след няколко години се присъединил към Еладан и Елрохир в странстванията им.

По време на Войната за пръстена близнаците били съгледвачи на баща си и били изпратени в Лориен, за да се съветват с Келеборн и Галадриел (техни дядо и баба). По този начин, когато няколко месеца по късно Задругата дошла в Лориен, тяхната задача вече била известна. По-късно Елрохир се присъединил към Халбарад и неговите скиталци, които заедно с Арагорн преминали Пътеката на мъртвите и се сражавали пред портите на Мордор.

След Войната, той присъствал на коронацията на Арагорн, след което с брат си заминали на север, за да посрещнат сестра им Арвен и да я придружат до Минас Тирит за сватбата й с новия крал.

Не се знае какво станало със братята след Войната за пръстена. Те се завърнали при баща си в Ломидол и останали там дори след като той отплавал към Валинор. Подобно на сестра им Арвен, синовете на Елронд Полуелф можели да избират дали да напуснат Средната земя и да отидат в Неумиращите земи или да останат на нея като смъртни. Еладан и брат му били много близки и вероятно изборът им е бил един и същ, но какъв бил той няма да научим никога.