Фуков край

Седемстотин и четиридесет години след основаването на Графството, Горхендад Старофук пресякъл река Брендивин и започнал строежа на Бренди-палат в земи, ненаселени досега от хобити. С разрастването на семейството му, Бренди-палат също се разширявал и много скоро вече имало развиващо се общество в земята между реката и Старата гора. Оттогава Фуков край се управлява от Брендифукови (така Горхендад нарекъл семейството си).

Селцето Фукови оврази се намирало в близост до Фуков край и се считало за главно селище, но скоро се появили и други заради голямото население.

Фуковци обаче се оказали застрашени от странните дървета в Гората и затова построили голям плет, простиращ се на 32 километра по източната им граница. Но това не била единствената опасност за хората от Фуков край. През 2911 г. — годината на Дългата зима, Брендивин замръзнала и хобитите били нападнати от бели вълци.

Фуков край е и мястото, където израснал Фродо Торбинс. Преди да поеме към Ломидол през 3018 г. той купил къща и заявил, че се премества там. Вместо това обаче, той навлязъл в Старата гора и напуснал Графството.

Въпреки че много приличали на другите хобити в Графството, Фуковци си имали и своите особености. Несъмнено заради родствената си линия с дъждокрийците, те били по-склонни към приключения отколкото другите хобити. Също така, плавали с лодка — нещо, на което хобитите от Графството гледали неодобрително, а някои от тях дори можели да плуват.

Заради близостта със Старата гора, Фуковци били по-смели и недоверчиви. Били устроени да се справят с опасности и държали вратите си заключени през нощта, което било необичайно за Графството.