Паладин Тук II

Тридесет и първият тан на Графството бил Ферумбрас Тук II, който останал ерген и не оставил наследник. Така линията на третия син на Стария Тук — Исумбрас IV, била прекъсната и титлата преминала при потомците на четвъртия му син Хилдигрим. Танството било поето от неговия внук Паладин, който станал тан Паладин II.

Хилдигрим или някой от неговите потомци напуснали потомствения дом на Туковци в Големите смялове. Паладин бил земеделец, който обработвал земите около Бели извор — селище, което макар че не е включено в картите, се намирало близо до Скътана паланка в западните краища на Зелените хълмове.

Когато Лото Влачи-Торбинс се опитал да завземе Графството, Паладин се завърнал в града. Като законен тан, той отказал да приеме претенциите на Лото и надвил главорезите му в Туков край. Така Туков край останал независим докато Лото и Шарки поели властта над Графството. Стотина от стрелците на Паладин се включили в Битката в Крайречкино и победили хората на Шарки, но изглежда самият Паладин не участвал в сражението.

Паладин се оженил за Шипка Рътлинска и двамата имали четири рожби. Първите им три деца били момичета — Перла, Пимпернел и Первинка, а най-малкото дете било син. Това бил известният Перегрин Тук, който бил част от Задругата на пръстена. По-късно той наследил баща си и станал тан Перегрин I.