Перегрин Тук

Син на Паладин Тук II от Големите смялове и по-късно тан Перегрин I, който бил част от Задругата на пръстена. Заедно с Мериадок Брендифук, той бил отделен от другите в Парт Гален и бил пленен от орки. След като избягал в гората Ветроклин, той станал свидетел на унищожението на Исенгард и пътувал с Гандалф до Минас Тирит, където станал крепостник на гондорския наместник Денетор II.

Пътуване до Ломидол

23 септември — 20 октомври 3018 г./III

Пипин, както бил известен Перегрин, бил най-младият сред другарите на Фродо. Той бил едва 28-годишен когато се отправил с Фродо и Сам от Торбодън — твърде млад за един хобит. Отначало изглеждало, че не може да се справи с дългото пътешествие — постоянно искал почивки и хранене. Като син на тана на Графството обаче, имал големи познания за страната и живеещите в нея хобити.

Животът на Перегрин след Войната за пръстена

Перегрин наследил титлата тан на Графството през 14 г. от Четвъртата епоха (1434 г. по летоброенето на Графството). Докато бил тан, той поддържал близки отношения с Гондор и построил голяма библиотека в Големите смялове. Събираните там творби били предимно за историята на Нуменор и изгнаниците след потапянето на острова и затова не представлявали интерес за хобитите от Графството. Сказанието за годините вероятно било съставено точно в Големите смялове, с помощта на Мериадок Брендифук.

Тази статия е все още мъниче. Можете да помогнете на ЕАпедия, като я редактирате и я разширите.