Елронд Передил

Ден 1:

Голям скандал с Исилдур. Не стига, че перверзията му към хобити се влошава, ами и реши да наблегне на носенето на глупави златни дрънкулки, въпреки моите съвети. Потвърждава подозренията ми, че хората не само са най-слабата раса в Средната земя, но и вкусът им към модни аксесоари е скапан.

NB: Голяма битка, победихме, Саурон е разгромен. Разграбихме Барад-дур, който се откроява със значителна липса на хубавки нещица, които да си отнесеш вкъщи. В Сауроновите представи за приятен интериор преобладават черни, груби и разпърпани експонати. Не е твоят стил, Елронд.

Ден 3:

Исилдур бе нападнат и убит от орки. Аз му казвах, че тъпият му вкус на обличане ще му навлече само неприятности.

Ден 1101642:

Баси скуката е в Ломидол. Реших да свикам Съвет на високо ниво, който да кръстя на себе си. Ще поканя всички подходящи мъже в Средната земя, които нямат по-интересни планове за уикенда. Само така, Елронд!

Искрено се надявам Леголас да не приеме. Още си спомням купона през Втората епоха, когато нахалникът изчезна най-мистериозно заедно с десет литра от любимия ми ягодов гел за вана, бутилка първокачествен зехтин и три от онези мънички същества от Графството, от които Исилдур бе така впечатлен.

Ден 1101645:

Мамка му и прасе! Леголас първи цъфна на поканата ми. Искаше ми се да не идва с онзи сладникаво-розов парфюм, от който кихам. Поне предложи да донесе прилично количество музика за туист и лимбо рок. Като включа и диско осветлението, което заех от Саурон през Първата епоха, може и да стане готино парти.

Ден 1101647:

Неочакван киндер сюрприз. Пристигна Гандалф и то само за да хленчи за „нечестната” битка, която провели със Саруман. Разкарах го. Да ви приличам на Добрата кръстница?! Защо трябва да решавам проблемите на всички?!

Ден 1101648:

Гандалф не приема идеята за туиста, нито онази за лимбо рока. Дори отхвърли предложението ми да озвучавам Съвета с полка. Вместо това ще разискваме старата и скучна тема за гибелта на Средната земя, как можем да унищожим Злото навеки и дрън, дрън, дрън… Не виждам защо всички трябва да страдаме заради клептоманската страст на Исилдур по лъскави неща.

Ден 1101656:

Гандалф ме накара да върна обратно диско осветлението на Саурон. Каза ми да си изясня приоритетите. Мисли си, че винаги е прав, само защото успя да привлече вниманието на тълпата с онзи трик с островърхата шапка, който толкова обича. Баси как в завря само! Глорфиндел яко се стресира и не можа да спре конвулсивното си хълцане цели два часа, когато бе спасен чрез либерално приложение на хобитова трева. Новото поколение елфи няма да я докарат доникъде…

Ден 1101658:

В крайна сметка, всички дойдоха на купона. Ъъъ… имам предвид на скапания Таен съвет. Докато тренирах разни нацупени гримаси за здрависването ми с Гандалф по-късно, се блъснах в някакво много оригинално декоративно растение. Скоро обаче, то ми даде доста убедителни доказателства, че си е доста живо. Каза, че името му било Пипин. Абе, май на Исилдур не му е било никак зле с всички тези хобити около него.

Ден 1101665:

Е, вече ми писна! Кой е изхабил всичкия ми ягодов гел за вана?
Определено не е Арагорн, съдейки по състоянието на „косата” му.

Ден 101668:

Силно кикотене и цъмбуркане долита от банята на първия етаж. Не щат да пуснат никой вътре. Леголас доусъвършенства своята женственост в централната зала, Боромир се навърта около остатъците от Нарсил, очевидно надявайки се Арагорн да се появи, а Гандалф пак изпробва оня номер с навирането на шапката. Отидох в градината за тих размисъл и какво да видя — някой изкопал всички моркови. Ще има ли някога мир в този дом?!

Ден 1101669:

Забраних на Арвен да присъства на Съвета, иначе задължително щеше да отбележи, че съм с нейната диадема.

И без това диадемата отива повече на мен.

Ден 1101672:

Съветът е баси скуката! На няколко пъти ми се отдаде възможността на произнеса думата „Съдба” с много драматичен глас, но се страхувам, че Носителят на Пръстена не беше особено впечатлен, тъй като беше зает да отблъсква настъпленията на Арагорн, който правеше всевъзможни палави коментари за някакъв меч. Бих внимавал на негово място. Сам ще го утрепе ако му се пробва.

Опитах да се развеселя като си облякох любимата лилава рокля на Арвен, но някой май ме наблюдаваше. Бас държа, че чух кикотене в килера. Не мога да разбера кое му е смешното — лилавите рокли ми стоят невероятно.

Ден 1101 673:

Задругата потегля утре. Реших да разведа Пипин из Ломидол за „довиждане”. По време на разходката, лилавата рокля доста се поразтегли. Надявам се Арвен да не забележи, щото е такава скръндза що се отнася за нейни неща. А откакто затвориха Роханския проход едва ли има възможност да си вземе друга такава.

Пипин каза, че лилавото е моят цвят. Само така, Елронд!