Теоден, син на Тенгел

Ден 1

Спешно се нуждая от нов личен асистент. Свързах се с фирмата „Раболепен слуга за деветдесет минути” в Исенгард. Тяхната оферта изглежда най-добра щото ако слугата не пристигне за 90 минути в добавка получавам и един безплатен орк. Не знам какво да го правя тоя орк затова се надявам слугата да дойде навреме.

Ден 2

Новият слуга пристигна. Малко грозноват ми се вижда, но пък не всеки може да е малоумен красавец като Еомер. Пък и Грима ми обеща да ме уреди с новата линия продукти на Саруман. Каза, че ще изглеждам свеж и млад.

Ден 3

Това бял косъм ли е?

Ден 4

Нещата не вървят на добре. Не само, че не изглеждам свеж и млад, но и приличам на джудже албинос, киснало две години в Мъртвешките блата.

Подозирам, че Грима си пада по Еовин. Не го виня щото Еовин е гадже та дрънка. Ама тя нали е воин не му пуска.

Ден 6

Защо никой не ми е казал, че съм заприличал на гъгрица? Еомер дори не забеляза новия ми имидж. Толкова е разглезен. „Искам пъзел. Искам пони.” Прокудих го от Рохан да не ми циври.

Ден 7

Новият имидж май си има и добри страни. Сега никой не ме безпокои. Мога да си седя на трона по цял ден. Откога си мечтая за почивка. Едорасци са толкова досадни и нехигиенични.

Ден 8

Почивката свърши. Пристигна Гандалф при това и той с нов имидж. Скапан Гандалф. Не може да понесе когато и другите са по-така. Суетен дъртак!

Довлече със себе си и три момченца различен размер. Моите лично подбрани бодигардове бяха размазани от дребен космат гущер, напудрен елф и небръснат клошар. Явно ми трябва по-добър фейс-контрол.

Ден 10

Нападнаха ни орки. Арагорн син на Араторн уж падна в урвата ама искаше да се скатае от битката, знам аз. Голям герой, няма що.

Ден 11

Пристигнахме в Шлемово усое. Време е за дълга дрямка.

(по-късно)

Не можах да поспя, тъй като Арагорн се завърна. Все пак не е мъртъв, а? Изтърси няква глупост, че „десетки хиляди” орки идвали насам. Попречих му на няколко пъти да се измъкне през страничната врата. Все пак за всичко е виновен той.

Не знам по какъв начин, но определено е.

Ден 13

Где ли е конят с ездача? Не, сериозно, къде са? Тва ми беше любимия кон.

(по-късно)

Драматично губим битката. Изобщо не съм изненадан.

Ден 16

Героичната ми жертвоготовна сцена бе провалена от пристигането на Гандалф и все тъй непоносимия Еомер. Защо ли чакаха до изгрев за да дойдат? Сигурно да е по-ефектно спускането им по склона. Театрални фльорци. Отмъстих си, като казах на всички мои хора, че Гандалф носи мрежесто бельо под бялото наметало. Първият който му дръпне жартиера получава целувка от Леголас.

Кой носи пламъка на Арнор сега, шаврантия такава?!