Галадриел

Ден 1

Изпратих молба до Елронд да ми сътрудничи по организацията на благотворителен концерт под наслов „Правете любов, а не война”. Отказа ми. Бил зает с подготовката по собственото си парти, на което, забележете!, аз не съм поканена. Било само за истински мъже. Подозирам, че още се цупи, задето жена му го напусна без да му остави нито една от роклите си.

Мръсен педал.

Ден 2

Изпратих молба и до Кирдан. Отказа ми, след като поясних, че на концерта възнамерявам да пея, а не да правя стриптийз.

Мръсен непедал.

Ден 4

Агитацията за набиране членове на новосформираната от мен организация „Еманципация” е сериозно възпрепятствана. Защо ми трябваше да налагам глоба за лепене и дълбаене по дърветата?

Ден 6

Лотлориен. Златни дръвчета, пеещи ручейчета, влюбени птички и стичаща се отвсякъде… полова ДИСКРИМИНАЦИЯ!!! Писна ми все да ме бутат да вървя първа по стълбите. Та аз дори не нося къси поли! Добре, де, тая новата малко прозира… ама малко! Гррр… МЪЖЕ!! Ще замина на Запад.

Ден 9

Пиша писмо до Арвен:

„Скъпа внучке,

Официално те каня да придружиш моя милост в пътуването ми на Запад, и, пристигнали там, да оглавиш отдел „Брюнетки” във вече проспериращата ми организация „Еманципация”, която, смея да твърдя, там ще намери още по-богата почва за развитие.

От моя гледна точка не си заслужава да оставаш тук и да посветиш живота си на робски грижи за някакъв мъж. Мисля, че е крайно време да се опълчим срещу това патриархално общество! И можем да го направим с общи усилия.

Мила, естествено, оценявам колко феминистко е да се противопоставиш на общоприетите норми, казвайки НЕ на бръсненето на крака, и може би самата аз бих го направила, ако не трябваше да поддържам имиджа си на най-красива в Средната земя, но това не променя горното. Дори и ако пуфтиш постоянно от някаква лула с груба изработка.

Знам, че те плаши и мнението на баща ти, но за него съм предвидила почетно членство в нашето движение, носещо по една рокля бонус всеки месец. Няма как да ни откаже.

Искрено надяваща се на положителен отговор и на рецептата за шкембе чорбата, дето ни сготви миналото лято:

Баба Галадриел”

Ден 11

Халдир категорично ми отказа да включи жени в пограничната охрана на Лориен. Ще я видим тая работа.

Мръсен педал.

Ден 16

Гости. Мръсни, гадни, надути, перверзни гости! Поне половината ме съблякоха с поглед, въпреки че ги гледах възможно най-злобно.

Другата половина съблякоха Келеборн.

Добре де, 2/3 съблякоха Келеборн…

Самият Келеборн е дълбоко покрусен от новината за смъртта на Сивия дъртак. Чакаше номера с шапката от 2 години.

Ден 17

7/8, мамка му! Арагорн зяпаше малкия хобит с Пръстена. Сам ще го утрепе, ако се пробва.

Ден 19

Келеборн ми заяви, че не е редно да спим в едно легло толкова скоро след смъртта на Гандалф. Започвам да се питам дали е чакал само номера с шапката.

Огорчена отидох да се поразходя и попаднах на Фродо, който ми заяви, че ако си поискам, щял да ми даде. Но аз преминах теста, доказвайки, че елфите не са просто банда извратеняци, фантазиращи си разни неща с хобити.

Елронд е ПОЛУелф!

Ден 23

Знаех си, че вицовете за блондинки първоначално са засягали тъпи мъже! Леголас се изкъпа в Огледалото!! Бързо схванах, че е загубена кауза да му обяснявам, че това е свръхреволюционно, плоскоекранно, LCD, далекокомуникационно устройство, дето струва петнайсет хиляди пъти повече от съдрания му елфически задник, и кротко му казах, че ми е запушил канала. Но разбирате ли, неговата коса не била падала от 800 години. Ха! Все едно не знам, че изрусяваната коса капе като листата на дърветата извън Лориен през есента.

Не че мойта пада.

Ден 27

Гимли ми показа няколко джуджешки игрички — „Скрий шлема” и „Дълбаене в мината”. Чудя се какво ли точно е довело до разрива в отношенията между елфи и джуджета? …

Ден 39

Заминаха. Гимли ме помоли за няколко косъма от прекрасната ми коса. Най-грижливо събрах известно количество от четката ми за ресане и му оплетох бойна ризница. Сам се чудеше от какво се правят тъй фините елфически въжета. Реших да не му разкривам тайните на древните изкуства.

На Фродо подарих Светлината на Еарендил в красиво, удобно шишенце с изричните указания, че е за мрачни места, където друга светлина не огрява.

Ден 41

Заради глупавия Леголас Огледалото ми дава накъсо! Непрестанно ми се включва някакъв грозен воайор. Заплаших, че ще го съдя за сексуален тормоз пред Белия съвет. Той пък ми отвърна, че щял да затрие Белия съвет наред с цялата Средна земя.

Кво ми дреме, бе, парцал?! Аз тогава ше си пека дупето на плажовете на Запада! Само ми се разкарай от телевизора, че няма какво да правя, докато замина!!

Ден 42

Ха! Махна се. Отново имам качествен сигнал и днес Огледалото ми показа доста нелепата смърт на Халдир върху стените на Шлемово усое. При първа възможност ще го изпратя там. Какво да се прави, дори най-мъдрите не могат да разберат какво точно казва Огледалото…

Ден 47

Тази вечер Келеборн ми припомни, че траурът траел най-малко 40 дни.

Мръсен педал. Да не забравя: разведи се преди да заминеш на Запад.