Леголас, син на Трандуил

Ден първи:

Отидох на съвета на Елронд и, разбира се, бях най-красивият там. Съгласих се да последвам един дребосък до Мордор за да хвърли Единствения в някакъв вулкан. Много важна мисия — златният пръстен е толкова безвкусен.

Ден четвърти:

Боромир ме дразни адски. Защо трябва постоянно да носи тоя щит, голям като сателитна чиния? Качихме се на Карадрас, ама тези задръстени хора, дето не могат да ходят по снега, настояха да се върнем обратно.

Определено аз съм най-красивият член на задругата. Само така Леголас!

Ден шести:

Толкова е тъмно в мините на Мория, че не мога да се среша както трябва. Опасявам се, че косата ми се е оплела.

Орките са толкова глупави.

Все още най-красивия в задругата.

Ден десети:

Гандалф падна в сянката. И май ми излиза пъпка на носа. Много сериозна ситуация, защото елфическите пъпки не се махат най-малко 500 години, пък и повече.

Все още най-красивият, като изключим проклетата пъпка.

Ден единадесети:

В Лотлориен. Подозирам, че Галадриел е по-красива от мен.

Сигурен съм, че ми е копирала прическата. Имах същия вкус преди около 1 000 години. Тъпанарка! Аз пък се изкъпах в нейното огледало-фонтан и тя се вбеси.

Реших да не се връзвам на думите, че космите ми ѝ задръстили канала. Нито един кичур от моята коса не е падал от 800 години, защо да започва сега?

Все още най-красивият.

Ден 30:

Цялото това висене в тия лодки ми скапва кожата.

Арагорн явно започва да намира Фродо за привлекателен. Сам ще го утрепе ако му се пробва.

Все още най-красив.

Ден 33:

Боромир се поддаде на изкушението на пръстена. Толкова е досадно. Аз обаче не мога да се поддам, щото си имам всичко което искам, тоест перфектна коса и стегнат задник.

Получавам много странни писма от някоя си Пенка, която иска да прави неприлични неща с елфическата ми мъжественост. За късмет обаче, аз имам супер яката елфическа способност да виждам надалеч, и мога да избягам ако я видя, че идва.

Ден 35:

Боромир е мъртъв. Абе, гадна смърт, но защо толкова цапа? В крайна сметка Арагорн го целуна, докато умираше. Трябва ли човек да бъде прострелян от сума ти стрели, за да получи това което иска? Боромир определено не е по-красив от мен. Умът ми не може да го побере. Я по-добре пак да се нацупя.

Фродо тръгна към Мордор със Сам. Дребосъците се поддържат един друг. Много сладко.

Сигурен съм, че Гимли ме сваля. Толкова е нечестно. Той ми е висок до кръста, и така може да види моите предимства, но тези плитки и този голям шлем са толкова отблъскващи.

Предвиждам мрачни времена напред, много мрачни.