Ам-гъл

Ден първи:

Отишли на срещатата на Aнонимните перверзни хобито свалячи в Мъгливите планини, oбаче открили, че било капан на Саурон.

Шибан Саурон.

Ден пети:

Пленени от орки, в Барад Дур, да безценни. Накарали ни да гледаме „Титаник”, отново и отново, за да им кажем къде е пръстена. Гадните методи за измъчване се изменят с времето.

Но ние, безценни, няма да се предадем, ние сме силни.

Ден шести:

Орки, сменили филма, сега въртят „Факултета”, с Илайджа Ууд. Не издържали, казали къде е пръстена.

Ден осми:

Избягали от Мордор, тръгнали към Графство. Много разочаровани, че никой не отговорил на обява в „24 Графства”. „Беззъбо, вонящо, и зеленикаво същество, търси синеок, къдрокос хобит. С интерес към клеченето в тъмнина, намиране на бижута, и обръщащ се към себе си в трето лице. Да не пуши.”

Ден десети:

Най-накрая, открили Носителя на пръстена в Ломидол. Не могли се доберат до него, някакъв месест изрод постоянно ни топил във вана и почти ни удавил. Пък и развили страх към водата откакто в Мордор гледали филм за делфини, около 300 пъти.

Гадост, ягоди. Да, безценни, мразим ягоди.

Ден единадесети:

Пробвали да се промъкнат на съвет на Елронд. Провалили се като прикритие в градина. Досадният Глорфиндел ни спипал и затворил в килер. Там, безценни, дълго стояли заключени, докато Елронд, пробвал пред огледало всички рокли на Арвен, и мрънкал нещо, че Леголас не бил най-красив. Липсват ни отколешните дни, когато хора били хора, джуджета били джуджета, а елфи носили панталони. Е, полата и ботушите на Леголас си отиват.

Ден 13:

Напуснали Ломидол, следвали задругата. Изпратили на Елронд анонимно писмо. Казали му, че лилаво не му отива, очаква да чува викове, чак до Рохански равнини.

Ден 15:

Не можем повярва — хора още използват изтъркан, стар номер с духането на рога на Гондор. Помни как първия план, за ксилофон на Гондор, бил прецакан от Наместник, за правене на глупав рог. Май вече знаем защо.

Много кофти за наследник на Исилдур, няма „Рог на Гондор” (хобити не интересуват се от негова набола брада). Той явно сваля Фродо. Сам ще утрепе, ако му се пробва.

Ден 30:

Баси клинч на Карадрас. Всички искали носят Фродо. Никой не искал носи нас, да, безценни. Скътали се в раница на Леголас, но прекалена женственост лоша за стомах. Вече лошо ни от козметичен комплект за поддръжка на коса на елф. Надяваме се, елф не забележи.

Ден 31:

Много тъмно в мини на Мория. Лошо за кириз. Ориентирали се по оплаквания на Леголас. Той недоволен от състояние на негова раница, а и влажен въздух в Мория, кофти за негова кожа. Гандалф залепил дъвка на косата му, когато елф не гледал. Безценни, харесва Гандалф, винаги има дъвка.

Ден 33:

Срещнали Балрог в една скромна ергенска дупка. Балрог много подтиснат. Още обиден на Гандалф. Казали му, че трябва поговори с Гандалф за това. Да обясни му, че въпреки те много различни, с различни ценностни системи, различен начин на живот; въпреки че те пълни противоположности един-друг, романс не изгубен.

Балрог казал, мои думи звучат като модерни дрънканици. Казали на балрог да спре живее във Втора епоха, и започне нов живот сега.

Ден 34:

Разговор между балрог и Гандалф не минал толкоз добре колкото очаквал, даже и двама умрели зверски. Явно, ние не добри сватовници.

Промъкнал се, и скивал, голямо гушкане на хобити на скали. Никой не искал гушка нас, защото ние с лоши пропорции на тяло, и покрит със слуз, не честно. Гимли също не хубав, но получил, голяма прегръдка от Боромир.

Ден 36:

В Лотлориен. Опитали да примамят незабележим второстепенен хобит далеч от Носител, като поставили моркови тук, там. Леголас, провалил всичко, като намерил моркови, и си направил маска за лице. Арагорн казал, че уплашен при вида на морковена каша, върху лице на Леголас. Леголас, оплакал се, че не ставал по-млад, но Арагорн му казал, че елф също и не остарява.

Ден 39:

Никой не ни се натиска на нас. Да, безценни, не издържали и отива на разходка до Мордор, с Носител на пръстен. Може би Носител излезе с нас на вечеря, след като му отхапем пръст и откраднем пръстен. Само трябва измислим как отървем се от Сам, първо.